Oldalak

Nem biztos csak a kétes a szememnek S ami világos, mint a nap: titok; Hiszek a véletlennek, hirtelennek, S gyanúm az igaz körûl sompolyog;" Villon

2015. február 10., kedd

VÍZZÖLD SZÍV

Kicsit körül néztem a színek világában, mert kíváncsi voltam miért használom elég sokszor például a zöld árnyalatait. Íme ilyen válaszokat találtam.
Színek befolyásolják hangulatunkat, érzéseinket, lelkivilágunkat. Vannak színek, amelyek természetünkhöz közelebb állnak, amiket szeretünk, és vannak, amiket elutasítunk. Ám ezek életünk során is változnak, gyerekkorunkban egész más színek a kedvenceink, mint huszonéves korunkban, sőt hangulatunktól, jelenlegi élethelyzetünktől, élményeinktől függően is pillanatonként változhat az a szín, amit a legszívesebben látunk.
 A színek speciális elektromágneses rezgésükkel - hullámhosszukkal és frekvenciájukkal - jelentős befolyást gyakorolnak ránk, függetlenül attól, hogy ennek tudatában vagyunk, vagy sem, ezért gyógyításra is használhatók.
zöld szín jelentései: egyensúly-egyensúlytalanság
Stabilitás, tapintat, nagylelkűség, képzelőerő…
A zöld szín egyensúlyt és harmóniát sugároz.

A zöld szín gyógyító hatása:
Nyugtató hatással bír ez a szín. Nagyon hatásos lehet klausztrofóbia esetén. A zöld minden színnel összhangban van, ezért ha más színből kicsit túl vagyunk adagolva, csak használjunk zöldet és egyensúlyba kerülünk.
A sok zöld szín tompultságot okozhat.
Ha zöld színt elutasítjuk, akkor boldogtalanok lehetünk…

3 megjegyzés:

Ági mama írta...

Rám nyugtató hatással vannak ezek a színek, nagyon szépek!!

Zsófi írta...

Ili, nagyon szép lett!

Mariam abalorios. írta...

Bonita combinación de piezas para un collar original y perfecto!!...y en verde esperanza.
MariaM